Великобудищанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів - Положення про порядок організації харчування учнів

Великобудищанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Гадяцької районної ради Полтавської області

Меню сайту
Форма входу
Пошук

Положення про порядок організації харчування учнів


ПОЛОЖЕННЯ

ПРО ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ

ХАРЧУВАННЯ УЧНІВ

Великобудищанської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів

Гадяцької районної ради Полтавської області

1. Загальні положення

1.1. Положення про порядок організації харчування учнів Великобудищанської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів Гадяцької районної ради Полтавської області регулює стосунки між адміністрацією школи та батьками учнів із питань харчування.

1.2. Положення розроблене відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Положення про загальноосвітній навчальний заклад, Статуту школи та інших нормативно-законодавчих актів.

2. Організація харчування учнів

2.1. Організація харчування в школі здійснюється за рахунок коштів батьків.

2.2. Адміністрація школи виділяє спеціальне приміщення для організації харчування учнів згідно з вимогами санітарно-гігієнічних норм та правил за такими напрямками:

-кількість посадочних місць, що відповідають установленим нормам;

-забезпечення технологічним обладнанням, технічний стан якого відповідає встановленим вимогам;

-наявність харчоблоку, підсобних приміщень для зберігання продуктів;

-забезпечення посудом;

-наявність витяжки, її працездатність.

2.3. Адміністрація школи здійснює контроль за якістю харчування з метою охорони і зміцнення здоров’я учнів.

2.4. Учні харчуються класами згідно з графіком, складеним на поточний рік. Контроль за відвідуванням їдальні та обліком кількості фактично виданих сніданків (обідів) покладається на класного керівника, за облік кількості відпущених сніданків (обідів) – на кухаря.

2.5. Класні керівники, які супроводжують учнів у їдальню, несуть відповідальність за видачу харчування згідно зі списком та журналом відвідування.

2.6. Адміністрація школи організовує в харчоблоці чергування учителів та учнів.

2.7. Перевірка якості їжі здійснюється щоденно медичною сестрою до прийому її дітьми і відмічається в журналі бракеражу готової продукції.

2.8. Кухар веде щоденний облік учнів, які одержують безкоштовне і платне харчування по класах.

2.9. Перевірка технології приготування їжі здійснюється щоденно кухарем та медичною сестрою і відмічається у відповідному журналі.

3. Порядок надання права на безкоштовне харчування

3.1. Із метою соціальної підтримки населення та зміцнення здоров’я учнів із малозабезпечених сімей забезпечуються безкоштовним гарячим харчуванням після надання пакету документів, які підтверджують статус сім’ї.

3.2. Рішення про надання учню безкоштовного харчування приймає директор школи.

3.3. Право на одержання безкоштовного харчування з’являється у учня з дня подачі заяви зі всіма необхідними документами.

3.4. На основі поданих документів та заяви батьків (законних представників) директор видає наказ про надання учневі безкоштовного харчування і затверджує список учнів, яким надається безкоштовне харчування.

3.5. Особлива увага приділяється учням, які проживають у таких сім’ях: багатодітні родини; неповні сім’ї; сім’ї учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, сім’ї, у яких один із батьків – інвалід І чи ІІ групи або інвалід дитинства; сім’ї, у яких обоє батьків – інваліди І чи ІІ групи або інваліди дитинства; діти-інваліди; сім’ї, у яких виховуються діти-сироти або діти, що залишилися без батьківського піклування.

4. Обв’язки заступника директора навчально-виховної роботи

4.1. Заступник директора школи з навчально-виховної роботи який відповідає за харчування зобов’язаний:

-своєчасно підготувати документи на учнів, яким буде надано безкоштовне харчування в поточному році;

-своєчасно подати інформацію про зміни в списках учнів, які одержують безкоштовне харчування.

5. Взаємодія. Контроль

5.1. На виконання вищевказаних пунктів це локальний акт передбачає взаємодію з батьківськими комітетами класів та радою школи, педагогічною радою школи, медичною сестрою.

5.2. Цей локальний акт підлягає обов’язковому включенню в план виробничого контролю школи.

5.3. Контроль за належним виконанням цього локального акта лежить у межах компетенції:

-внутрішнього контролю адміністрації школи, який проводиться не менше 1 разу на місяць із зацікавленими відомствами та структурами;

-інспекторського контролю управлінь освіти;

-спеціалістів з нагляду за дотриманням умов утримання та навчання неповнолітніх.

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031