Великобудищанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів - Положення про їдальню

Великобудищанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Гадяцької районної ради Полтавської області

Меню сайту
Форма входу
Пошук

Положення про їдальню

 ПОЛОЖЕННЯ

ПРО ЇДАЛЬНЮ

Великобудищанської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів

Гадяцької районної ради Полтавської області

1. Загальні положення

1.1. Їдальня здійснює свою діяльність відповідно до законодавства України, Статуту Великобудищанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Гадяцької районної ради Полтавської області (далі – школа) та цим Положенням.

1.2. Їдальня є структурним підрозділом школи, призначеним для організації харчування учнів, педагогів та працівників школи.

1.3. Їдальня здійснює роботу у повній відповідності до графіку роботи школи.

2. Обов’язки працівників їдальні школи

2.1. Забезпечення повноцінним збалансованим харчуванням учнів, педагогів та працівників школи протягом навчального року згідно з СанПіН.

2.2. Організація пільгового харчування для учнів, які його потребують (згідно з діючим законодавством).

2.3. Урізноманітнення щоденного меню з включенням у раціон молочних продуктів, фруктів та овочів.

2.4. Забезпечення високої культури обслуговування в їдальні.

2.5. Готування їжі зі свіжих продуктів, утримання посуду, який використовується в організації харчування, в чистоті.

2.6. Надання можливості медичній сестрі школи проби їжі.

2.7. Проведення вологого прибирання на кухні та обробки інвентарю належними розчинами згідно з санітарно-гігієнічними вимогами.

2.8. Проходження періодичного та щоденного медичного огляду.

2.9. Організація виставок-продаж кулінарних та інших виробів харчування для учнів, батьків, педагогів та працівників школи з метою пропаганди правильного харчування.

2.10. Ведення обліку та контроль за доцільним використанням коштів, які виділяються для пільгового харчування.

2.11. Участь у роботі виробничих  нарад, засідань при директорі, засідань ради школи, на яких розгадаються питання організації, якості харчування учнів.

3. Обов’язки адміністрації школи

3.1. Дотримання правил користування їдальнею.

3.2. Складення графіку харчування в їдальні по класах і суворе дотримання його.

3.3. Організація чергування вчителів, учнів в обідній залі в першу та другу зміни, забезпечення вологого прибирання в обідній залі обслуговуючим персоналом.

3.4. Бережливе ставлення до майна їдальні.

3.5. Виховання в учнів культури поведінки у їдальні.

3.6. Своєчасна організація ремонту обладнання їдальні, електромережі згідно з вимогами охорони праці та техніки безпеки, систематичне проведення косметичного ремонту їдальні.

3.7. Здійснення медичного контролю за:

3.8. Ведення обліку та контроль за використанням виділених грошових надходжень на пільгове харчування учнів; призначення відповідальних за цю роботу педагогів.

3.9. Організація зустрічі батьків, педагогів з працівниками їдальні з питань удосконалення діяльності їдальні.

3.10. Естетичне оформлення обідньої зали школи їдальні.

4. Взаємодія. Контроль

4.1. На виконання вищевказаних пунктів цей локальний акт передбачає взаємодію з батьківськими комітетами класів та радою школи, педагогічною радою школи, медичними працівниками.

4.2. Цей локальний акт підлягає обов’язковому включенню в план виробничого контролю школи.

4.3. Контроль за належним виконання цього локального акта лежить у межах компетенції:

-внутрішнього контролю адміністрації школи, який проводиться не менше 1 разу на місяць із зацікавленими відомствами та структурами;

-інспекторського контролю з боку управлінь освіти;

-спеціалістів з нагляду за дотриманням умов утримання та навчання неповнолітніх.

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031